Vegetarisk Puttanesca

Ingredienser

För ca 3 portioner

  • 300 g torkad pasta
  • ett paket krossade tomater
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 liten gullök
  • ca 3 msk kapris
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 1 dl oliver
  • 1/2 msk strösocker
  • Salt och Peppar

Gör så här

Börja med att hacka vitlök och gullök, stek sedan i smör eller olja på medelvärme.

Tillsätt sedan kapris och tomatpuré. Låt stekas mjukt i ca 10 minuter.

Häll sedan i ett paket krossade tomater, oliver sant en skvätt vin om du så vill.

Häll i socker och låt såsen koka på låg värme medan du kokar pastan i saltat vatten.

Lägg till en deciliter av det stärkelserika pastavattnet innan du häller av den kokta pastan.

Rör ner pastan i såsen och ät sedan med riven ost (eller skippa för vegan)!

Smaklig måltid!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish